niedziela, 7 kwietnia 2013

Śniadanie light, czyli omlet z serkiem wiejskim, jabłkami, cynamonem i otrębami


Kwiecień ogłaszam miesiącem dbania o linię! :) Dlatego też w tym czasie będę się starała umieszczać przepisy niskokaloryczne, abyśmy wszyscy mogli powrócić do formy sprzed tej baaardzo długiej zimy :)
Dziś proponuję pyszny i sycący omlet ze słodkimi jabłkami i pełnymi błonnika otrębami pszennymi.
...bo kto powiedział, że odchudzanie musi być nudne i niesmaczne? ;)
Zapraszam Was serdecznie do wypróbowania przepisu:)



Składniki: 
2 jajka
2 łyżki odtłuszczonego mleka
1/3 łyżeczki masła
3/4 kubeczka serka wiejskiego light
1 małe jabłko
cynamon
1 i 1/2 łyżeczki otrąb pszennych 

Przygotowanie:
Masło rozgrzewamy na patelni, następnie wylewamy na nią roztrzepane jajka z mlekiem i smażymy na małym ogniu omlet do uzyskania złotego koloru.
Usmażony omlet zsuwamy na talerz i na jego jednej połowie układamy serek wiejski oraz pokrojone w kawałki jabłka. Całość składamy, posypujemy cynamonem i otrębami pszennymi.




Smacznego!


3 komentarze:

  1. Wow, nigdy nie robiłam takiego omletu! Pewnie bałabym się, że mi się rozpadnie, ale skoro Tobie wyszedł taki ładny, chyba warto spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszne lekkie śniadanie ;) z wiejskim uwielbiam !!

    OdpowiedzUsuń