Tortilla na śniadanie? Czemu nie?! :)
Zapraszam do wypróbowania przepisu a Wasze podniebienia na pewno nie będą żałować :)
Zapraszam do wypróbowania przepisu a Wasze podniebienia na pewno nie będą żałować :)
Składniki:
4 pszenne tortille
1 średnia czerwona cebula
25 g masła
pół pęczka natki
pół puszki czerwonej fasoli
6 jajek
200 g startego żółtego sera (ja dała mozzarellę, ale lepsza będzie gouda)
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
sól
pieprz
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na maśle, cały czas mieszając. Fasolę przełożyć na sitko, opłukać zimną wodą i osączyć. Dodać do cebuli.
Jajka roztrzepać, wymieszać z posiekaną natką i śmietaną. Masę jajeczną wlać do cebulki i fasoli. Smażyć w średniej temperaturze do momentu, aż całość się zetnie. Do jajecznicy dodać ser. Wymieszać, przykryć i poczekać, aż ser się rozpuści. Na końcu przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
Tortille napełnić farszem fasolowo-jajecznym, zwinąć, ułożyć w foremce i zapiekać ok. 5-7 minut.
Można udekorować śmietaną.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz