Dziś kolejna propozycja drugiego śniadania lub podwieczorku. Znów jest to kanapka na ciepło. Dość często je wybieram jako przekąskę między dużymi posiłkami ze względu na szybkość przygotowania i prostotę:)
Tym razem obok pomidora pojawił się tuńczyk i żółty ser. Zapraszam do wypróbowania:)
Składniki: (na 3 tosty)
3 kromki chleba tostowego pszennego
masło
1 duży pomidor
puszka tuńczyka we własnym sosie
3 plastry żółtego sera
świeżo posiekana natka pietruszki do posypania
sól
Przygotowanie:
Pieczywo tostowe należy lekko opiec w tosterze, ostudzić i posmarować masłem.Tuńczyka z puszki odsączyć z zalewy. Pomidory umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę (lub w plastry, jak kto woli;)).
Tuńczyka i pomidory (lekko posolone) położyć na przygotowanych wcześniej tostach i przykryć plasterkami sera.
Zapiekać w piekarniku, w temperaturze około 180 st. do momentu roztopienia się sera.
Po wyjęciu z piekarnika ozdobić świeżą,drobno posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Zrób mi jutro taką do szkoły! Maciek.
OdpowiedzUsuńTosty są ZAJEBSITE! a w szczególności przygotowane przez autorkę bloga :):)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńOstatnio przygotowałam sobie takie zapiekanki i bardzo mi smakowały :). Uwielbiam tosty, które przyrządzam najczęściej w opiekaczu do kanapek. Nie dawno kupiłam sobie też na https://duka.com/pl/agd/tostery nowy toster, w którym błyskawicznie przyrządzam pyszne tosty. Lubię je jeść zwłaszcza na śniadanie, podane do porannej kawy.
OdpowiedzUsuń