Taki właśnie jest ten przepis. Zapraszam do wypróbowania-nie zajmie Wam to wiele czasu, a z pewnością nie będziecie żałować:)
Składniki: ( na 2 duże porcje )
250 g makaronu penne
1 duża pierś z kurczaka
200 ml śmietany 12%
2 łyżki śmietany 18 %
2 łyżki masła
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
starty żółty ser
Przygotowanie:
Makron gotujemy al dente.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i podsmażamy przez kilka minut na maśle.
Doprawiamy do smaku solą i zmielonym pieprzem.
Następnie powoli wlewamy śmietanę i przyprawiamy gałką muszkatołową według własnego uznania.
Tak przygotowanego kurczaka nie zdejmujemy z ognia jeszcze przez kilka minut.
Gotowe danie nakładamy na talerze i posypujemy świeżo startym żółtym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz