niedziela, 22 września 2013

Tosty z masłem orzechowym, bananami i miodem


Niezbyt często zdarzają mi się takie leniwe poranki jak dziś. Spanie do późna a następnie jakieś łakocie na śniadanie. Do takich na pewno należą te tosty. Przepis jest banalnie prosty...w sumie chyba w tytule zdradziłam wszystko ;). Chrupiące pieczywo, masło orzechowe z kawałkami orzeszków, słodkie banany i jeszcze słodszy miód..mmmmmm...pychota! Takie śniadanie to zastrzyk energii na cały pochmurny dzień! :)
Polecam!



Składniki:
2 kromki chleba tostowego
1 banan
masło orzechowe (u mnie crunchy)
miód
toster

Przygotowanie:
Chleb opiekany w tosterze. Jeszcze ciepły wyjmujemy na talerzyk, smarujemy masłem orzechowym, układamy pokrojonego w plasterki banana i polewamy miodem.
Ja uwielbiam te tosty z filiżanką gorzkiej kawy zbożowej :) .



Smacznego!


4 komentarze:

  1. Och, uwielbiam takie połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie kanapki to mogłabym sobie codziennie serwować ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Tosty wyglądają bardzo apetycznie :). Ostatnio kupiłam na https://duka.com/pl/agd/tostery nowy toster, w którym robię sobie różne zapiekanki oraz tosty. Najbardziej smakują mi na słodko, podane do porannej kawy. Z tego względu na pewno wypróbuję Twój przepis :). Takie tosty uważam za idealny posiłek na początek każdego dnia.

    OdpowiedzUsuń