sobota, 13 kwietnia 2013

Pasta jajeczna z awokado, czyli śniadanie niskokaloryczne


Jest to troszkę zmodyfikowana wersja zwykłej pasty jajecznej, która to nie posiada majonezu a ma za to owoc awokado. 
Awokado jest bogatym źródłem witamin A, B1, B2, PP, C, K, H oraz substancji mineralnych, wapnia, potasu i fosforu oraz jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Te ostatnie chronią przed wystąpieniem miażdżycy i nadciśnienia tętniczego.
Można więc stwierdzić, że awokado to samo zdrowie i dlatego tym bardziej zapraszam Was do przyrządzenia tej śniadaniowej pasty :)



Składniki: (na 2 porcje)
1 dojrzałe awokado
2 jajka
1/2 małej cebuli
sok z 1/2 limonki
sól
pieprz

Przygotowanie:
Awokado obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. To samo robimy z ugotowanymi na twardo jajkami i cebulą. Dodajemy sok z połowy limonki i mieszamy. Próbujemy i całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.







Smacznego!

1 komentarz: