Idealnie pasuje do nich szklanka ciepłego mleka.
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
6 dużych łyżek masła orzechowego ( u mnie Crunchy )
200 g pokrojonej w małą kostkę gorzkiej czekolady
1 jajko
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
2-3 łyżki cukru do obtaczania
Przygotowanie:
Najprostsze na świecie, bo po prostu wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy za pomocą rąk :).
Po otrzymaniu dość jednolitej masy formujemy kuleczki wielkości orzechów włoskich i obtaczamy w cukrze.
Tak przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy w temp. 170 st. przez około 15 minut ( ostatnie 5 minut można piec z termoobiegiem ).
Smacznego!
Ewcia sprobuj kanapek z masłem orzechowym i polanych miodem:) pyszności:)!!! pozdrawiam
OdpowiedzUsuńp.s. będę tu chętnie zaglądać:)
Iwuuuś, a przez cały czas nie można piec z termoobiegiem?
OdpowiedzUsuńMyślę, że spokojnie można :)
OdpowiedzUsuń